Очищення стічних вод консервних заводів
Контактна інформація
Консервні заводи – це спеціально оброблені продукти (м’ясо, риба, овочі), зазвичай за допомогою високої температури та упаковані у герметичні ємності. Мета такої обробки – збільшити термін зберігання. Залежно від продукції на консервних заводах утворюються стічні води різного складу.
Зазвичай у консервній промисловості вода використовується для миття продуктів та обладнання. Часто застосовується оборотне водопостачання та повторне використання води (наприклад, у циклах барометричних конденсаторів).
Склад стічних вод плодовоовочевих консервних заводів характеризується присутністю зважених речовин (найбільша їх концентрація спостерігається при приготуванні консервованого зеленого гороху), амонійного азоту, хлоридів, сульфатів, ефіророзчинних речовин, вмістом БПКпов від 180 до 930 мг закусочних консервів), значення рН 7-8,2.
Сучасні методи очищення стічних вод на консервному підприємстві мало відрізняються від класичної схеми очищення міських стічних вод, що складається з блоків механічної, біологічної очистки та установки для знезараження. Обов’язковим елементом такої очистки є аеротенк. Так само можливий напрям стічної води на міські очисні споруди з попереднім очищенням, наприклад від жиру, в цьому випадку після паромасляних печей ставиться жировловлювач.
Заводи рибних консервів мають більш високі концентрації забруднень, хоча склад їх схожий: зважені речовини, амонійний азот, крім того фосфор, леткі жири середній БПКповн = 1300 мг О2/л, а середній рН = 7. Локальні очисні споруди рибоконсервної промисловості складаються очищення (решітки, пісколовки, відстійників, флотаційних установок, освітлювачів з природною аерацією) та блоку біологічного очищення (біотени з пластмасовим завантаженням, аеротенки).
Отримати безкоштовну консультацію
Для отримання більш детальної інформації зв'яжіться з нами або залиште свої контактні дані і ми обов'язково Вам передзвонимо.
Залишити заявку