Очищення стічних вод дріжджового виробництва
Контактна інформація
Одним із найважчих видів стічних вод для очищення є стік харчової промисловості. Це пов’язано з високим вмістом БПК та ГПК у таких водах, і як наслідок з необхідністю застосування двоступеневого біологічного очищення. Так, наприклад, стічні води дріжджового виробництва вважаються дуже багатими на органічні речовини. Крім цього вони характеризуються підвищеними концентраціями сульфатів, сполук фосфору, меланоїдів, азоту та присутністю живих клітин дріжджів. рН таких вод – кислий. Є неприємний запах.
Вода забруднюється цими речовинами під час виробництва дріжджів. Процес полягає в наступному: дріжджі виділяють із культурального середовища, промивають водою, згущують за допомогою сепараторів та відокремлюють від рідини на вакуум-фільтрах. Найбільша концентрація солей та дріжджових клітин міститься у стічних водах, що утворюються після сепарації.
Очищення стічних вод дріжджового виробництва має багато варіантів залежно від технології виготовлення дріжджів (а також їх виду: харчові, хлібні, товарні).
Класична схема локальних очисних споруд дріжджового заводу (мелассно-спиртового): будівля решіток, пісколовки, первинні відстійники, усреднитель, метантенк, преаератор, вторинні відстійники, змішувач, аеротенк першого ступеня, третинні відстійники, аеротенк другий , біологічні ставки, цех знезараження, контактний резервуар, випуск у водойму. Часто вода після такого очищення використовується повторно з виробництва (оборотне водопостачання).
Отримати безкоштовну консультацію
Для отримання більш детальної інформації зв'яжіться з нами або залиште свої контактні дані і ми обов'язково Вам передзвонимо.
Залишити заявку