Молочне виробництво
Контактна інформація
Молочне виробництво займається випуском молока, сиру, кефіру, морозива, сметани, згущеного та сухого молока та інших молочних продуктів. Стічні води такого виробництва можна поділити на два види:
Сучасні методи очищення стічних вод молокозаводів будуються за схожою схемою із деякими змінами під конкретний технологічний процес. До них відносяться застосування механічного жировловлювача або сепаратора замість жировиків (або разом з ними); застосування аерації в пісковловлювачах або жироловках (вона сприяє кращому відмиванню біологічних забруднювачів від мінеральних)
До сучасних методів очищення стічних вод молочного виробництва також відносяться коагуляція з подальшим відстоюванням або з подальшою флотацією. У цьому випадку ЛОС будуть складатися з коагулятора та флотатора, піногасника, сепаратора.
Очисні споруди для молочних заводів повинні знаходитися на відстані не менше ніж 0.15 кілометрів від головного корпусу виробництва.
Варто мати на увазі, що стічні води таких підприємств у процесі виробництва відрізняються величезним вмістом бактерій, забруднень органічного типу. Концентрація таких речовин може значно перевищувати дозволені значення, тому продумати очищення стічних вод молокозаводів важливо відповідально.
Стоки молочних виробництв може бути нерівномірні за кількістю, і навіть якості, оскільки ця діяльність — це періодичний технологічний процес.
У процесі виготовлення молочних продуктів з’являються стічні води різного формату:
Нижні два типи становлять приблизно 90% всього обсягу стоків, які утворюються в процесі. Вони є найбільш забрудненою органікою.
Існує безліч проектів та напрацювань очисних споруд молочних заводів, але всі вони ґрунтуються на двох технологічних схемах.
При першому варіанті зі скиданням у водойму. При цій схемі можна виділити такі стадії очитування, як аеробна фільтрація в біофільтрі, очищення в аеротенках, фільтраційна доочищення, УФ-знезараження.
При другому варіанті зі скиданням системи водовідведення комунального типу. Стадії очищення тут вже глобальніше: проціджування, усереднення, нейтралізація, знезараження, флотаційні заходи, анаеробне оброблення (два етапи), аеробне очищення із застосуванням біофільтрів, зневоднення осаду.
Очисні споруди стічних вод молокозаводів включають:
Очисні заходи – важливий етап, який допомагає досягти мінімізації у стічних водах важких металів, сульфатів та інших елементів. А це дуже відповідально для підтримки екології.
І якщо вам потрібне якісне, сучасне, надійне, доступне обладнання для справи, то наша компанія завжди готова допомогти у вирішенні цього питання. Професійне консультування допоможе розібратися у всіх нюансах.
Отримати безкоштовну консультацію
Для отримання більш детальної інформації зв'яжіться з нами або залиште свої контактні дані і ми обов'язково Вам передзвонимо.
Залишити заявку